latinica  ћирилица
23/01/2020 |  12:59 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Позицију у власти искористити да живот свих људи буде бољи

У БиХ треба здравији приступ политици и то на начин да позицију у власти треба искористити како би учинили све да живот свих људи буде бољи, а не како би на штету других народа остварили корист само за свој и то јесте политика СНСД-а, али и Републике Српске, нагласио је портпарол ове странке Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Модел који ми нудимо је модел да у оном домену у којем можемо постићи компромис свих у БиХ, дјелујемо експедитивно и у пуном капацитету, а у корист свих наших грађана - рекао је Ковачевић за портал Преокрет.

На питање каква је суштинска разлика за српски народ у БиХ да документ Програм реформи није АНП, Ковачевић, који је савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, рекао је да је СНСД грађанима у предизборној кампањи обећао да неће пристати на АНП, као ни на један нови корак према чланству у НАТО-у, и то је испоштовано.

Он је појаснио да усвојени документ није АНП, не активира МАП и не приближава БиХ НАТО-у.

Ковачевић је поновио да се потписан документ односи искључиво на сарадњу, а никако, па ни прикривено, на било какав процес који може окончати чланством, те да су то потврдили и из самог НАТО-а.

- То што је неко политичком уцјеном, која је по нашем мишљењу дефинитивно завршила неуспјешно, одгодио формирање власти за више од годину дана најлошија је могућа порука за све у БиХ. Ово је земља у којој свако свакога увијек може за нешто уцјењивати и уколико се то прихвати као принцип дјеловања онда се овдје неће моћи направити ниједан потез напријед - нагласио је Ковачевић.

Оно што још више забрињава, рекао је он, јесте чињеница да је СДА очигледно задржала тај модел понашања и послије формирања Савјета министара.

- Сигурно је да ми на такву неозбиљност, аматеризам и подмуклост нећемо одговорити онако како они прижељкују - поручио је Ковачевић.