latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:28 ⇒ 13:28 | Аутор: РТС

Дачић и Боцан-Харченко о унапређењу билатералне сарадње

Први потпредсjедник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком о унапређењу билатералне сарадње двије земље, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Дачић - Боцан Харчевко  (Фото:Влада Србије) -
Дачић - Боцан Харчевко (Фото:Влада Србије)

Дачић и Боцан-Харченко су се током састанка осврнули и на предстојеће одржавање сједнице Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, којом са српске стране копредсједава Дачић, а које је планирано да се одржи у Казању у марту ове године.

Дачић је честитао руској страни формирање нове Владе и изразио најбоље жеље за напредак и благостање братске Русије.

Изразио је посебно задовољство поводом реизбора на функцију у Влади Руске Федерације, свог колеге, министра спољних послова Сергеја Лаврова, коме је у честитки урученој амбасадору Руске Федерације, пожелио успјех на личном и професионалном плану.

- Увјерен сам да ћемо, полазећи од вишевјековног пријатељства наших братских народа и обостране спремности за унапређење свих видова сарадње наших земаља, која се одликује високим нивоом стратешког партнерства и блискости, и даље заједнички радити у интересу просперитета Републике Србије и Руске Федерације - навео је Дачић у честитки Лаврову.

Истакао је да су бројни сусрети и пријатељска, отворена и конструктивна сарадња у протеклом периоду допринијели убрзаном развоју и продубљивању односа између Србије и Русије у свим областима.

- Посебно желим да, још једном, изразим захвалност за досљедну подршку Руске Федерације у рјешавању питања Косова и Метохије и очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, као и за помоћ у дипломатској борби коју наша земља води у циљу изналажења мирног и обостраног прихватљивог рјешења тог питања - наводи се у честитки.