latinica  ћирилица
23/01/2020 |  14:37 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Шаровић: Са Додиком могу да разговарам само ја

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић изјавио је да, у складу са политиком ове странке, са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком може да разговара само он, наводећи да са СНСД-ом нема никаквог компромиса.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

- Ми имамо своју јасну политику и са Додиком може разговарати само предсједник СДС-а. У СДС-у правила су потпуно јасна. Коалиције прије избора и коалиције послије избора доносе се само на органима и о томе може да одлучи смо предсједник странке, Предсједништво, Главни одбор и нико други - истакао је Шаровић.

Реагујући на састанак градоначелника Бијељина Миће Мићића са Додиком синоћ у Лакташима, Шаровић је нагласио да са лидерима других странака може да разговара и политику води само предсједник СДС-а.

Наводећи да је то потпуно јасно сваком члану СДС-а, ма о коме се радило, Шаровић је поновио да нема никаквог компромиса, никаквог изузетка, да сви морају да се уклопе у јасне принципе рада СДС-а, као и да је то рекао и Мићићу, саопштено је из СДС-а.

- Ми ћемо затражити јасну информацију од Мићића, али не треба да буде било какве дилеме да о политичким питањима са лидером неке друге странке, у овом случају са Додиком, може да преговара само предсједник СДС-а. У случају да се било ко не придржава таквих принципа и такве политике мораће да се суочи са одговорношћу и правилима странке - поручио је Шаровић.

Он је додао да свако мора да се уклопи са оним што данас јесте СДС, да се придржава политике коју води и да нема тог појединца који може да дјелује и ради другачије.

Делегација СНСД-а разговарала је синоћ у Лакташима са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем о изградњи трасе ауто-пута која треба да иде кроз овај град и изградњи гасовода, речено је Срни у СНСД-у.