latinica  ћирилица
23/01/2020 |  14:49 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Мићић: На састанку договор о заједничким великим пројектима

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је данас да се на састанку са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком разговарало о великим инфраструктурним пројектима који треба заједнички да се раде у граду.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

- Не видим који је проблем што смо се састали, ваљда је Бијељина у оквиру Републике Српске, Вишковић је и наш предсједник Владе и имамо потребу и право да се састанемо с њим и тражимо да се регулишу неки пројекти - рекао је Мићић новинарима.

Коментаришући синоћњи састанак у Лакташима, он је навео да је трајао неколико часова и да је њиме врло задовољан, а да је било и политичких тема.

- Увијек има разговора о политици, наравно да их је било и разговараћемо и даље, али нама је циљ и приоритет био разговор о петнаестак инфраструктурних пројеката у Бијељини и веома брзо ћемо направити и споразум око пројекта које ћемо заједнички ријешити и начина како ћемо их ријешити - рекао је Мићић, који је и потпредсједник СДС-а.

Он је навео да је састанак прије свега био са предсједником Владе и истакао да су врата Градске управе Бијељине увијек била отворена за републичку власт, "поготово сада када рачунамо да ћемо нешто добити".

- Имали смо добру делегацију и веома сам задовољан састанком. Причали смо прије свега о ауто-путу и веома је добра информација да ће његова изградња ићи у континуитету и да ће по завршетку моста и дионице до Раче ауто-пут наставити до Бијељине, уз обећање да ће га финансирати Влада Србије, што је јако добро и ми ћемо урадити све што је до нас - рекао је Мићић.

Он је навео да је највећи проблем због којег је састанак и одржан било питање бијељинског предузећа "Водовод и канализација".

- У Бијељини смо направили канализацију и уложили готово 100 милиона марака, дио кредита враћа предузеће и грађани кроз повећану цијену воде и до сада је 'Водовод' доста тог кредита вратио, али остало је осам до девет милиона марака и морали смо разговарати са предсједником Владе да нам помогне око тога - рекао је Мићић.

Према његовим ријечима, проблем је настао и због тога што се смањује број корисника, као и потрошња скупе воде.

- И ту смо наишли на разумијевање, да видимо како ћемо ријешити тај кредит и да евентуално у току године стекнемо услове да смањимо цијену воде у Бијељини - навео је Мићић.

Осим ова два пројекта, он је говорио о још десетак пројеката за бољи живот грађана у Бијељини за које је неопходна сарадња локалне и републичке власти, као што су изградња студентског дома, градске спортске хале и наставак изградње индустријских зона.

- Не можемо сами, зато смо били на састанку са предсједником Владе, а све су то пројекти у служби грађана и заиста сам задовољан састанком, оним што је договорено и наставком сарадње у циљу да Бијељина остане град који се најбрже развија - поручио је Мићић.

Он је рекао да је једна од важних пројеката о којем је на састанку било ријечи и изградња Дринског насипа за заштиту од поплава, о чему је раније већ разговарао и са незадовољним власницима земљишта у Јањи који су зауставили процес експропријације.

- Има одлука Владе за цијену од четири марке по метру квадратном и има људи који су спремни да дају земљиште по тој цијени, а идуће недјеље одржаћемо састанак са директором Јавне установе 'Воде Српске' и пројектантом да направимо неке корекције у Јањи и лакше извшимо екпропријацију - најавио је Мићић.

Како је рекао, та помјерања биће незнатна.

- Имамо новац обезбијеђен и очекујем да ћемо већ идуће недјеље кренути са исплатом парцела и експропријацијом за Дрински насип - рекао је Мићић.