latinica  ћирилица
23/01/2020 |  22:16 ⇒ 24/01/2020 | 11:05 | Аутор: СРНА

Извршни одбор ГО СП: Неосновани захтјеви за смјену Ђокића

Извршни одбор Главног одбора Социјалистичке партије саопштио је вечерас да не подржава самоиницијативно дјеловање групе народних посланика ове партије и да одбацује као неосноване њихове захтјеве за смјену лидера СП-а Петра Ђокића.
Социјалистичка партија - Фото: Facebook
Социјалистичка партијаФото: Facebook

Извршни одбор Главног одбора СП-а на данашњој сједници заузео је став да даје пуну подршку Ђокићу, наводи се у саопштењу.

- Највиши органи СП-а ће у наредном периоду донијети одређене одлуке у складу са статутом партије поводом ове самоиницијативе групе посланика СП-а у Народној скупштини Републике Српске - додаје се у саопштењу.

Шеф клуба посланика СП-а у Народној скупштини Републике Српске Максим Скоко изјавио је вечерас да је на сједници посланичког клуба донесена одлука да од предсједника Владе Српске Радована Вишковића буде затражена смјена министра енергетике и рударства Петра Ђокића, који је и лидер СП-а.

Скоко је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је данас прекинута сједница Извршног одбора СП-а након што су народни посланици из те странке изразили незадовољство Ђокићевим радом на позицији министра енергетике и рударства.