latinica  ћирилица
24/01/2020 |  11:16 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Савановић: Незадовољство бораца је оправдано

Предсједник Регионалног одбора Крајина и бивши министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић позвао је борце Херцеговине и читаве Републике Српске да се јавно изјасне о додјели природних добара некадашњим муџахединима.
Миленко Савановић - Фото: СРНА
Миленко СавановићФото: СРНА

Савановић је нагласио да постоји огромно незадовољство, али и да је то незадовољство оправдано јер до сада се није дешавало да министар у Влади Републике Српске отворено ради против интереса Српске из још увијек непознатих мотива и интереса.

Савановић је подсјетио да је за поменуту концесију за вјетроелектрану Гребак негативно мишљење дало Правобранилаштво Републике Српске, али је Ђокић упркос томе из ко зна којих разлога ипак додијелио концесију некадашњем припаднику јединице "Ел Муџахедин", те да Социјалистичка партија не може да буде покриће за такве поступке.

Савановић је прокоментарисао синоћњу одлуку клуба посланика СП у Народној Скупштини Републике Српске, који су напустили сједницу Извршног одбора и упутили захтјев за смјену Петра Ђокића.

Предсједник регије Крајина Социјалистичке партије истакао је да има повјерење у Владу Републике Српске и премијера Радована Вишковића да ће донијети одлуку у најбољем интересу Републике Српске и њених грађана.