latinica  ћирилица
24/01/2020 |  15:02 ⇒ 15:47 | Аутор: СРНА

МУП и даље ради на случају убиства Славише Крунића

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас у Бањалуци да МУП и даље ради на случају тешког убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и проналажењу евентуалних налогодаваца овог кривичног дјела.
Гламочани - мјесто убиства Славише Крунића - Фото: РТРС
Гламочани - мјесто убиства Славише КрунићаФото: РТРС

- Не можемо о томе да причамо у овом тренутку, али битно је да су извршиоци тог убиства у процедури. Суд ће на крају да пресуди како сматра да треба, али МУП наставља да ради на овом случају - рекао је Лукач новинарима.

Он је додао да су у рад на овом предмету укључене и безбједносне агенције из окружења.

- Надам се да ћемо с њима доћи и до неких нових података који могу бацити више свјетла на тај догађај - навео је Лукач.

Када је ријеч о покушају убиства Слободана Васиљевића у Шековићима, Лукач је рекао да је полиција у том случају урадила свој дио посла и привела нападаче.

- Не бих улазио у то на који начин судови и тужилаштво доносе одлуке, али надам се да ће тај случај добити епилог, јер има довољно доказа и података до којих је полиција дошла у истрази - додао је Лукач.

Он је рекао да припадници полиције имају обавезу да контролишу кретање свих потенцијално опасних лица која се доводе у везу са поменутим случајем.

- Да сам на мјесту судија и тужилаца, не бих ослобађао лица која могу некога да угрозе, и то све док се комплетан процес не заврши - додао је Лукач.