latinica  ћирилица
24/01/2020 |  15:09 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво облачно

У Републици Српској се током викенда очекује промјенљиво облачно вријеме уз слабу кишу, у вишим предјелима и сусњежицу, са највишом дневном температуром ваздуха у распону од пет до 14 степени Целзијусових.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Уjутрo ће бити умјерено до потпуно облачно са појавом росуље или слабе кише на крајњем сјеверозападу, а облачност са југозапада донијеће слабу кишу на југу Херцеговине и југозападу, док ће у сјевернијим предјелима током дана бити промјенљиво облачно и суво - знатно топлије у односу на остале крајеве.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус три до три степена, на сјеверозападу Крајине југу Херцеговине до око шест степени Целзијусових, а највиша дневна од пет до 11, на сјеверу до 14 степени Целзијусових.

У недјељу, 26. јануара, јутро ће бити умјерено до потпуно, на сјеверу промјенљиво облачно, током дана са кишом на југу Херцеговине, повремено и са пљусковима.

Послијеподне ће падати слаба до умјерена киша у централном планинском појасу од југозапада ка истоку, у вишим предјелима сусњежица и снијег, а у сјевернијим крајевима претежно облачно и суво и топлије у односу на остале крајеве, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, на планинама и висоравнима око минус два, на југу Херцеговине око седам степени, а највиша дневна од пет до 10, на сјеверу до 14 степени Целзијусових.

У понедјељак, 27. јануара, јутро ће бити умјерено до претежно облачно, од поднева постепено разведравање од југа ка осталим крајевима - повремено ће бити и сунчаних периода, док ће на југу Херцеговине бити сунчано.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, на планинама и висоравнима око минус два, на југу Херцеговине око седам, а највиша дневна од пет до 10, на планинама и висоравнима око три, те на југу Херцеговине до 13 степени Целзијусових.

У уторак, 28. јануара, јутро ће бити мало до умјерено облачно, на сјевероистоку и југу Херцеговине ведрије, а током дана и послијеподне повећање облачности од запада ка истоку. На југу Херцеговине могућа слаба киша увече и крајем дана, док ће у сјеверним предјелима бити топлије у односу на остале крајеве.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус један до три, на планинама и висоравнима око минус четири, на југу Херцеговине око пет степени Целзијусових, а највиша дневна од пет до девет, на планинама и висоравнима око четири и на сјеверу до 12 степени Целзијусових.