latinica  ћирилица
24/01/2020 |  18:08 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Јаћимовић и Спасовски о јачању сарадње

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић састао се данас у Влади Републике Сјеверне Македоније са премијером ове земље Оливером Спасовским.
Драган Јаћимовић, Оливер Спасовски (фото:ambasadabih.org.mk) -
Драган Јаћимовић, Оливер Спасовски (фото:ambasadabih.org.mk)

Јаћимовић је честитао Спасовском ступање на дужност и изразио наду за скорашње постизање стратешког циља евроинтеграција Сјеверне Македоније, истакавш да је за тај пут опредијељења и БиХ.

Јаћимовић је пренио интерес БиХ за унапређење и јачање сарадње са Сјеверном Македонијом.

Констатовано је да постоји значајан напредак у односима двије земље у протеклих двије године у више значајних области, као што је међусобно признавање возачких дозвола, улазак у земљу са личним картама, те услови за бољу економску сарадњу.

Такође је констатовано да између двије земље нема отворених билатералних питања и да та чињеница отвара широк простор за међусобну сарадњу.

Спасовски је истакао да је Сјеверна Македонија опредијељена за наставак и унапређење добрих односа са БиХ. Пријатељства и јачање економске сарадње ће омогућити остваривање заједничког циља, мотивисање младих људи да остану да живе и раде у земљи.

На састанку је разговарано и о могућностима активније сарадње између Сјеверне Македоније и БиХ у дијелу повезивања привредних комора, у области пољопривреде, планираном успостављању авионских линија што ће знатно олакшати комуникацију између двије земље, подстицању промоције и сарадње у области туризма и у свим другим областима од значаја за квалитет живота грађана.