latinica  ћирилица
24/01/2020 |  19:37 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СДА уводи БиХ у спиралу уцјена

Уколико предсједник СДА Бакир Изетбеговић жели да разговара о позицији Сенада Братића у Народној скупштини Републике Српске то је могуће једино ако ће се разговарти и о функцији потпредсједника Федерације БиХ, али никако о позицијама у Савјету министара пошто су за СНСД разговори о тој теми завршени, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (фото:Goran Šurlan/RAS Srbija) -
Радован Ковачевић (фото:Goran Šurlan/RAS Srbija)

Реагујући на изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да СДА неће подржати учешће СНСД-а у структури власти ФБиХ, Ковачевић је рекао да су СНСД-ове амбиције засноване на демократском легитимитету и повјерењу које је добио од српског народа који живи тој територији.

- На основу тога СНСД у Дому народа Парламента ФБиХ има четири делегата и још два која су уз СНСД. То СНСД-у даје снагу најјаче политичке странке у Клубу Срба Дома народа - рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да СДА својим понашањем уводи БиХ у спиралу уцјена, те позвао да буду испоштовани ранији договори партнера.

- Уколико из СДА наставе да се понашају на овакав начин да сваки нови потез који треба да буде урађен у БиХ бива суочен са новом уцјеном СДА онда нас уводе у спиралу уцјена која ће у потпуности блокирати БиХ и у тим околностима неће бити могуће урадити било шта што је добро за људе који живе у овој земљи - рекао је он.