latinica  ћирилица
25/01/2020 |  09:34 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Баруџија: Станивуковић се скрива иза активиста ПДП

Крајње је вријеме да Драшко Станивуковић престане да се скрива иза својих активиста и да открије зашто их је потурио да се пријаве као организатор протеста од 30. децембра 2018. године који су прекинули новогодишње концерте и Бањалуци нанијели огромну штету, изјавио је Алекса Баруџија, члан Главног одбора СНСД.
Алекса Баруџија - Фото: Facebook
Алекса БаруџијаФото: Facebook

Он истиче да би Станивуковић, да је одговоран политичар, у пријави скупа навео своје име, а не би истурио “жртвене јарчеве“ – троје својих активиста, излажући их тужби за накнаду штету.

– Он нема право да моралише над њиховом судбином јер су му је они лаковјерно ставили у руке, не размишљајући о посљедицама. И они сами требају да се запитају – зашто их је њихов шеф пријавио и изложио тужбама, а себе заштитио – наводи Баруџија.

Према његовим ријечима, јасно је да су ови активисти искориштени за Станивуковићеве политичке трикове, а питање је времена, истиче Баруџија, кад ће их одбацити као потрошену робу.

Он је нагласио да, и годину од овог протеста, нема јасног одговора зашто се у пријави скупа нашло троје младих Станивуковићевих активиста, односно зашто нигдје нема његовог имена и сам тим, ни право формалне основе, да одговара за оно што је урадио.

– Као и тада, и данас је јасно је организатор протеста био ПДП, односно Станивуковић, И то ради сопствене политичке амбиције. Зато, ПДП данас мора изаћи у јавности И признати да нису у питању никакви “омладинци“, какву тезу потурају у јавности, него њихови активисти који су искориштени за пријаву протеста. Дакле, изманипулисани млади људи који су прихватили улогу “жртвених јарчева“, не знајући у какву замку упадају – наводи Баруџија.

Како је и раније најављено, Град Бања Лука тужио је троје активиста ПДП-а, који су пријавили скуп – Павла Кнежевића, Ању Грубачић и Бојану Гајановић, са одштетним захтјевом од 178.000 КМ. Тужба се темељи на штети која је настала због отказивања новогодишњих концерата.

Извор: Banjaluka.net