latinica  ћирилица
25/01/2020 |  14:39 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

У недјељу промјенљиво облачно са кишом, на планинама снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјењиво облачно вријеме са кишом и дневном темпертуром ваздуха на сјеверу до 14 степени, док се на планинама очекују сусњежица и снијег.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутро ће бити умјерено до потпуно облачно, а на сјеверу промјењиво, током дана са кишом на југу Херцеговине, повремено и са пљусковима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне слаба до умјерена киша почеће да пада на сјеверозападу, а у вишим предјелима могуће су сусњежица и снијег.

У сјевернијим крајевима биће претежно облачно, топлије у односу на остале крајеве.

Дуваће слаб претежно јужни вјетар. Јутарња температура ваздуха од један до пет, на планинама и висоравнима око минус два, на југу Херцеговине око седам, а највиша дневна од пет до 10, на сјеверу до 14 степени Целзијусових.

Метеролози и за наредне дане најављују падавине, али и сунчане периоде, а дневна температура ваздуха до десет степени, понегдје и виша.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, сунчаније у сјевероисточним дјеловима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Србац три, Вишеград, Рудо и Чемерно четири, Сребреница пет, Бањалука, Гацко и Фоча шест, Добој седам, Ливно осам, Бијељина, Билећа, Зворник и Калиновик девет, Мраковица, Приједор, Соколац, Требиње, Бугојно и Хан Пијесак 10, Сарајево, Шипово и Мостар 11, Мркоњић Град и Зеница 12, Рибник и Тузла 13, Бихаћ и Мостар 14 степени Целзијусових.