latinica  ћирилица
25/01/2020 |  17:05 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Ђокић: Неуспјели покушаји дестабилизације, странка остаје јединствена (АУДИО)

Предсједник Социјалистиче партије Петар Ђокић рекао је да данашњи скуп испред просторија СП није организовала странка, те да су злоупотребљени лични подаци чланова.


Петар Ђокић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Петар Ђокић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Прије свега мислим да се ради о једном исхитреном, непромишљеном и авантуристичком потезу групе посланика који су добили мандате у име СП у НСРС. Њихов покушај дестабилизације партије није и неће успјети - рекао је Ђокић за РТРС.

Он је истакао да има подршку свих општинских и градских одбора који су да сада засједали рзматрали ово питање пред сутрашњу сједницу Главног одбора у Добоју.

Ђокић је изразио жаљење због постпуака посланика који су затражили његову оставку и организовали данашњи скуп, наводећи да нису имали ниједан озбиљан разлог за то.

Нагласио је да је циљ скупа дестабилизација странке пред изборе, али да то није успјело.

Ђокић је изразио увјерење да ће Социјалистичка партија остати једнинствена.

Подсјећамо, након што Ђокић искључио из странке предсједника Градског одбора у Бањалуци Горана Селака, шефа посланичког клуба у НСРС Максима Скоку и некадашњег министра Миленка Савановића, незадовољни чланови партије који се противе овој одлуци окупили су се испред страначких просторија у Бањалуци.