latinica  ћирилица
26/01/2020 |  08:43 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

У Подгорици више повријеђених и ухапшених (ВИДЕО)

У подгоричком насељу Златица полиција је синоћ бацила сузавац на грађане, који су бранили тробојку осликану код пасареле у том насељу, од припадника комуналне полиције који су хтјели да је прекрече, што су на крају и урадили.
Инцидент у Подгорици (Фото: ИН4С) -
Инцидент у Подгорици (Фото: ИН4С)

Више особа је ухапшено, међу којима и син свештеника Лука Тапушковић.

Полиција је окупљенима у подгоричком насељу претходно издала наређење да се разиђу, а грађани су формирали "живи зид" око мурала.

Према свједочењу, сузавац је бачен и на свештеника Бранка Тапушковића, пароха Дољанског, а његов син је Лука приведен око поноћи.

Тробојка Краљевине Црне Горе, према Закону, ужива заштиту, на шта се окупљена омладина позивала, али је полиција поступила по наређењу.

Портал ИН4С наводи да су грађани послије поновног апела полиције око 21.40 почели да се разилазе, а мурал је прекречен. Послије 22.00 часа почели су да се враћају, а полиција је поново бацила сузавац. Дим од сузавца тада је прекрио парк на Златици.

Више особа приведено је након што је полиција око 23.00 часа иза школе растјерала групу младића. Током инцидента наводно је повријеђен младић Б.П, који је непознатим предметом погођен у главу.

Из црногорске полиције су навели да је у заједничкој акцији службеника Управе полиције и комуналне полиције, ради санирања јавне површине, разбијена једна група грађана која је ометала ту активност.

"Првобитно су више пута упозорени да се разиђу, а потом им је издато наређење о које су се оглушили", рекли су у Управи полиције Црне Горе.

И у Бијелом пољу због тробојке ухапшена су три мушкарца.