X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
26/01/2020 |  08:52 | Извор: СРНА

Смањена видљивост због магле

Смањена видљивост због магле јутрос је присутна на путевима у долинама ријека Спрече, Лашве, Босне, Пливе, Врбаса, Саве и Сане, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Поледице има на дионицама на планинама и преко превоја, па из АМС-а возаче подсјећају да је посједовање зимске опреме обавезно.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека од 7.00 до 16.00 часова долази до повремених получасовних обустава, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је на граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.