latinica  ћирилица
26/01/2020 |  09:31 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Члановима Предсједништва БиХ упућено пет пријетњи

Дирекција за координацију полицијских тијела у БиХ у прошлој години забиљежила је 36 пријетњи лицима и објектима које штите службеници Дирекције, од којих је пет било упућено члановима Предсједништва БиХ, изјавио је директор Дирекције Мирсад Вилић.

Вилић је навео да је од укупног броја забиљежених пријетњи, 19 било упућено највишим званичницима БиХ, међу којима је пет члановима Предсједништва БиХ, четири министрима у Савјету министара, а три запосленима у правосудним институцијама.

Забиљежене су и двије пријетње предсједавајућем и замјенику предсједавајућег у домовима Парламентарне скупштине БиХ, док су још четири пријетње биле усмјерене према представницима дипломатско-конзуларних представништава БиХ.

Вилић је рекао за Дневни аваз да је у прошлој години забиљежено 17 пријетњи усмјерених према објектима који су под заштитом Дирекције - згради Предсједништва БиХ, згради заједничких институција БиХ, као и објектима дипломатско-конзуларних представништава и међународних организација.

- Све информације о овим догађајима прослиједили смо надлежним полицијским агенцијама и тужилаштвима, а комплетан извјештај о раду Дирекције за прошлу годину већ је припремљен и биће упућен у надлежне институције - навео је Вилић.