latinica  ћирилица
26/01/2020 |  09:31 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Члановима Предсједништва БиХ упућено пет пријетњи

Дирекција за координацију полицијских тијела у БиХ у прошлој години забиљежила је 36 пријетњи лицима и објектима које штите службеници Дирекције, од којих је пет било упућено члановима Предсједништва БиХ, изјавио је директор Дирекције Мирсад Вилић.
Предсједништво БиХ (Фото: Аваз/М. Ашчић) -
Предсједништво БиХ (Фото: Аваз/М. Ашчић)

Вилић је навео да је од укупног броја забиљежених пријетњи, 19 било упућено највишим званичницима БиХ, међу којима је пет члановима Предсједништва БиХ, четири министрима у Савјету министара, а три запосленима у правосудним институцијама.

Забиљежене су и двије пријетње предсједавајућем и замјенику предсједавајућег у домовима Парламентарне скупштине БиХ, док су још четири пријетње биле усмјерене према представницима дипломатско-конзуларних представништава БиХ.

Вилић је рекао за Дневни аваз да је у прошлој години забиљежено 17 пријетњи усмјерених према објектима који су под заштитом Дирекције - згради Предсједништва БиХ, згради заједничких институција БиХ, као и објектима дипломатско-конзуларних представништава и међународних организација.

- Све информације о овим догађајима прослиједили смо надлежним полицијским агенцијама и тужилаштвима, а комплетан извјештај о раду Дирекције за прошлу годину већ је припремљен и биће упућен у надлежне институције - навео је Вилић.