latinica  ћирилица
26/01/2020 |  11:58 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Његовањем успомене наставља се просвјетитељски дух

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је школску славу Светог Саву и поручио да се његовањем успомене на првог српског архиепископа и просвјетитеља наставља просвјетитељски пут чувајући за будуће генерације духовне стубове националног идентитета.
Недељко Чубриловић - Фото: ТАНЈУГ
Недељко ЧубриловићФото: ТАНЈУГ

Чубриловић је у честитки ученицима, наставницима и свим запосленима у образовним установама у Републици Српској истакао да је посебно свечан и важан овај Савиндан, јер Српска православна црква и српски народ у овој и прошлој години обиљежавају 800 година аутокефалности СПЦ коју је издејствовао Свети Сава и тиме одредио судбину српског народа.

- Његујући успомену на првог српског архиепископа и просвјетитеља, настављамо просвјетитељским путем чувајући за генерације које долазе духовне стубове нашег националног идентитета - нагласио је Чубриловић.

Он је у честитки истакао да је пред свима велика обавеза да се настави путем Светосавља и да се, чувајући темеље властитог идентитета, гради модерно школство и образовање као најјача гаранција опстанка српског народа у будућности.

- Зато је наша обавеза да тим путем наставимо свјесни да су школство и образовање основне полуге развоја и напретка цјелокупног друштва. Уз жеље да сви заједно остваримо што боље резултате, свим ученицима и наставницима срдачно честитам школску славу, Светога Саву - нагласио је Чубриловић у честитки.