latinica  ћирилица
26/01/2020 |  13:02 ⇒ 13:13 | Аутор: Б92

Шакота пред Игокеу: Играју много боље од пласмана на табели

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да ће његов тим морати озбиљно да приступи предстојећој утакмици АБА лиге против Игокее.

Искусни стручњак је истакао да је екипа из Лакташа у одличној форми.

- Очекује нас утакмица с тимом који је у серији од четири узастопне побједе. У изванредној су форми, имају и лидера у тиму Американца Грина и изгледају јако добро у посљедње вријеме. У овом тренутку, играју много боље него што то говори њихов пласман на табели - рекао је Шакота за клупски сајт.

Црвено-бијели гостују Игокеи у понедјељак, а та утакмица на програму је од 17.00 часова.

Шакота је рекао и да тим из Лакташа сада игра знатно растерећеније.

- Овим бодовима које су освојили у посљедње вријеме су практично обезбиједили опстанак и сада са искусним тимом, који је доселектиран током лиге, могу много опуштеније да размишљају и о већим циљевима. Зато је јасно да морамо максимално озбиљно да се припремимо и одиграмо ову утакмицу - казао је тренер црвено-бијелих.

Центар Црвене звезде Огњен Кузмић рекао је да ће ово бити врло важна утакмица за његове саиграче.

- Довели су нека искусна имена, тренер Бајић одлично познаје и клуб и средину, и успио је да постави ствари на своје мјесто и да стабилизује екипу. Са друге стране, ми морамо да играмо на побједу, јер смо у зони плеј офа, и у овако напорном распореду који је за нама, али и који нам слиједи и на почетку фебруара свака побједа је важна - рекао је Кузмић и позвао све навијаче да дођу и подрже његов тим.

Претходну утакмицу, Црвена звезда одиграла је против Барселоне, без пет првотимаца. Тренер Шакота није могао да рачуна Бранка Лазића, Дејана Давидовца, Филипа Човића, Стратоса Перпероглуа, Марка Јагоди-Куриџу.

Како наводе из клуба, за сада је непознаница да ли ће неко од њих играти против Игокее.