latinica  ћирилица
26/01/2020 |  14:22 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

У понедјељак разведравање

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се током данас очекује разведравање и више сунчаних периода, а слабије кише може бити на сјевероистоку и на југу.

Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно, мјестимично са слабом кишом на југу и сјевероистоку. Током дана доћи ће до постепеног смањења облачности и више сунчаних интервала, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од један до пет, на планинама минус четири, на југу седам, а највиша дневна од пет до 10, на планинама око четири, а на југу до 13 степени.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјењивих смјерова.

И наредних дана очекује се слично вријеме. У уторак, 28. јануара, јутро облачно, а током дана повећање облачности и киша понегдје, са могућношћу краткотрајне сусњежице током ноћи. Највиша дневна температура од пет до 10, на планинама око два, а на сјеверу и југу до 13 степени.

Слаба киша у јутарњим часова могућа је 29. јануара на југу, док ће се у осталим крајевима током дана смјењивати облачност и сунчани периоди. Предвече јаче наоблачење доноси кишу у већину крајева. Дневна температура ваздуха од четири до девет, на планинама од један до три, а на сјеверу и југу око 12 степени.

У четвртак, 30. јануара, пријеподне ће бити облачно, понегдје око ријека и по котлинама са маглом или сумаглицом, а током дана све више сунчаног времена. Највиша дневна температура ваздуха од три до осам, на планинама између до два, а на сјеверу и југу око 11 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, са кишом на југозападу, у централним подручјима и у Херцеговини, док на планинама пада снијег.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Вишеград, Рудо два, Фоча, Чемерно три, Иван Седло, Соколац четири, Гацко, Сребреница, Хан Пијесак, Шипово пет, Сарајево шест, Србац, Бугојно, Градачац, Сански Мост, Зеница седам, Билећа, Бањалука, Широки Бријег, Требиње осам, Бијељина, Добој, Груде, Ливно, Мостар девет, Мркоњић Град, Рибник 10, Бихаћ, Неум, Зворник 11, Тузла 12 степени Целзијуса.