latinica  ћирилица
26/01/2020 |  14:27 | Аутор: СРНА

Бореновић: Нова власт без визије

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић оцијенио је да нова власт на нивоу БиХ нема визију како да заустави негативне трендове у којима се налази БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

Бореновић сматра да је параламент БиХ ушао "у неку колотечину и да почиње да ради, док од Савјета министара БиХ нема никаквих видљивих резултата".

- За ПДП је неприхватљиво да руководство парламента више од пола године не дозвољава да се конституише парламентарна истражна комисија у вези са стањем у правосуђу у БиХ - рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да су видљива нова прекомјерна запошљавања у заједничким институцијама и да се "најављују спорна и контроверзна именовања на кључним позицијама у заједничким институцијама БиХ, што у ПДП-у сматрају лошим".

Бореновић је рекао и да је неприхватљиво да више од два мјесеца јавност, грађани, институције и политичке странке немају увид у званични документ који је упућен у Сјевероатлантски савез.

Он је истакао да постоји интенција да садашње стање остане у правосуђу, али и у изборном законодавству, као и да је јасно да не постоји ниједан разлог ни изговор за блокаду било које институције на нивоу БиХ.

- СДА, ХДЗ и СНСД сад имају све полуге власти, како у ентитретима, тако и на нивоу заједничких институција БиХ и у већини кантона у Федерацији БиХ - рекао је Бореновић.

Бореновић је поручио да ће опозиција увијек бити одлучна и досљедна у намјери да Република Српска буде "слободно и нормално мјесто за живот".

Предсједник ПДП-а рекао је да је ова странка отворена за нове, млађе енергичне људе и најавио да ће на локалним изборима ићи са листама за одборнике у свим општинама и градовима Српске.