latinica  ћирилица
26/01/2020 |  18:10 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Шпанија поново на крову Европе! (ФОТО)

Рукометна репрезентација Шпаније је одбранила титулу првака Европе након што је у финалу побиједила Хрватску 22:20.
Радост рукометаша Шпаније (фото: twitter.com/RFEBalonmano) -
Радост рукометаша Шпаније (фото: twitter.com/RFEBalonmano)

Утакмица није била спектакуларна, првенствено због великог броја техничких грешака, али драма није изостала.

Финале је почело са два уводна гола Хрватске, након чега је услиједио период игре гол за гол. Голом Мамића у 19. минути Каубоји су отишли на +3 (7:10), послије чега је Рибера тражио тајм-аут те се утакмица окренула.

Хрватска је након тога 11 минута била без гола, док су Шпанци забијали те су стигли до преокрета за резултат 12:11 послије првог полувремена. Један од кључних потеза у првом дијелу био је Варгасов повратак на гол Шпаније који је за 12 минута уписао шест одбрана.

Шпанци одбранили злато (фото: Uros Hocevar / kolektiff )

Први гол у наставку постигла је Степанчић након чега је услиједила серија Шпаније од 4:0. У 36. минути Канелас је забио за 16:12. Тада су Хрвати заиграли боље у одбрани, успјели су се вратити па се у посљедњих 15 минута ушло при резултату 17:15 за Шпанце.

Головима Хорвата и Марића Хрватска стиже до изједначења. Након тога по неколико грешака на обје стране, да би се након тога у 54. минути дигао Степанчић и сјајно погодио за вођство Каубоја 19:18.

Гомез Абело је у 59. минути реализовао седмерац и вратио вођство Шпанији 21:20, да би Дујшебаев послије грешке Карачића забио за 22:20.

Шпанцима је ово друга титула првака Европе у историји.