latinica  ћирилица
26/01/2020 |  20:47 | Аутор: РТРС

Червар поручио: Нећу водити Хрватску ни на европском ни на свјетском првенству

Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар након пораза од Шпаније (22:20) у финалу Европског првенства говорио је о свом опроштају са клупе Каубоја.

- У рововској бици они су имали више ширину, искуства... Ми смо имали проблема, није играо Циндрић, било је тешко против њихове одбране која је била чврста и јака. Поклекнули смо задњих пет минута. Честитам играчима за све одличне утакмице које смо одиграли. Штета је за ово финале, али морамо бити задовољни - рекао је Червар у интервјуу након меча за РТЛ па наставио:

- Могу стварно с поносом гледати своју цијелу каријеру. Што се тиче Хрватске, с поносом сам је водио, захвалан сам свим играчима, свима око мене, помоћницима, логистици... То су све дивни људи. Наравно, нећу водити екипу ни на европском ни на свјетском, с тиме сам се опростио - рекао је Червар.

Иако су многи већ закључили да одлази са клупе Каубоја, загонетни Лино је реченицом да неће водити екипу "ни на европском, ни на свјетском" практично рекао како ће водити екипу у квалификацијама за Олимпијске игре, те на самим Играма у Токију уколико се Хрватска пласира.

Ипак, сигурно ће више бити познато сутра када хрватским репрезентативцима у Загребу буде уприличен дочек.