latinica  ћирилица
27/01/2020 |  12:51 ⇒ 13:19 | Аутор: srpskainfo.com

Карана оптужују да је прокоцкао 20.000 КМ за изградњу куће малом Зорићу

Чланови Организационог одбора за изградњу куће дјечаку Дејану Зорићу из Новог Града, којег је напустила мајка, тврде да је Младен Каран, из Горње Равске код Приједора, присвојио и потрошио око 20.000 КМ из донација за ову хуманитарну акцију.
Младен Каран прокоцкао 20 хиљда КМ за изградњу куће Дејану Зорићу (фото:srpskainfo.com) -
Младен Каран прокоцкао 20 хиљда КМ за изградњу куће Дејану Зорићу (фото:srpskainfo.com)

- Нажалост, истина је. Урадио је то, признао нам је. Има неколико људи у Организационом одбору и признао нам је свима да је прокоцкао новац – испричао је за Српскаинфо један од чланова Одбора.

Наводи да је Каран потрошио око 19.800 КМ које су људи уплаћивали за изградњу куће Дејану Зорићу, док је након тог признања вратио око 36.000 КМ које је имао код себе.

- Тај новац који је вратио Каран је уплаћен на рачун Дејанове баке Стане Зорић и биће искориштен за градњу куће - наводи члан Организационог одбора.

Каже да су чланови Одбора знали да постоји жиро рачун за уплату хуманитарних прилога, али нису знали да је он на име Младена Карана.

Да је плаћано на Каранов рачун види се и на уплатницама на којим је наведено његово име.

- Он нас је кочио у послу. Новац је био на његовом рачуну, а ништа није радио. Чули смо да коцка у Приједору и одлучили смо да то провјеримо и увјерили се да је то истина. Преварио је нас, а онда и остале. Катастрофа! Новац мора да врати како зна и умије. Предаћемо кривичну пријаву, то се мора урадити што прије – наводи он.

Осим чланова Одбора, ово је шокирало и чланове породице малог Дејана Зорића.

Дејанова бака Стана Зорић прича да је Каран покренуо хуманитарну акцију.

- Каран није ишао за Дејановим, већ за својим интересом. Он је признао људима да је потрошио новац. Људи су га пратили и ухватили да коцка. Један човјек је позвао Карана да га пита за жиро рачун на који ће уплатити новац и када је Каран дао свој рачун, свима је било јасно шта ради. Дали су му рок до краја јануара да врати пола, а остало у ратама, а шта ће направити даље не знам - рекла је бака Стана.

Додаје да су остали чланови Организационог одбора одлучни у намјери да заврше изградњу куће за Дејана за коју је саливен темељ, те тренутно набављају грађевински материјал за зидање.

Младен Каран је рекао да не бјежи од одговорности и да ће намирити износ за који се докаже да недостаје.

- Ово је за мене лекција у којој добар постаје "будала" – рекао је Каран.

Информације о Карановој превари и стављању љаге на једну од највећих хуманитарних акција, која је окупила регион са циљем да се изгради кућа дјечаку Дејану којег је оставила мајка, објављене су и на друштвеним мрежама.

- Дакле, профитирао је са туђом животном судбином коју је без цензуре и са пуним гасом патетике држао колико је било могуће дуже. Наругао се емоцијама људи и са спремношћу свих нас да од овога случаја ударимо темељ солидарности и оправдамо оно чиме се сви поносимо – навео је Рајко Вукмир на Фејсбук профилу.