latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:46 | Аутор: СРНА

У уторак облачно и вјетровито

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, са највишом дневном температуром ваздуха од осам до 13, на сјеверу до 15 степени Целзијусових.
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић) - Фото: РТРС
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић)Фото: РТРС

Јутро ће бити претежно облачно од крајњег запада, преко југозапада до југа, промјенљиво у централном дијелу, а на сјеверу, сјевероистоку и у котлинским предјелима на истоку могућа је магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, на југу Херцеговине око седам степени Целзијусових.

Током дана на југу је могућа мјестимично слаба киша, према вечери и у централним предјелима, док ће на сјеверу остати суво, али се у ноћи на сриједу и до јутра очекује пад температуре.

Дуваће умјерен, послије подне и у вечерњим часовима јак вјетар, јужног и југозападог смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена данас у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Хан Пијесак два, Бијељина, Рудо, Соколац, Тузла и Вишеград три, Добој, Сребреница, Иван седло и Калиновик четири, Зворник и Сарајево пет, Мркоњић Град и Зеница шест, Бањалука, Приједор, Невесиње и Гацко седам, Бугојно и Јајце осам, Бихаћ девет, Билећа 10, Требиње 12, те Мостар и Неум 13 степени Целзијусових.