latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:28 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Отворено новоизграђено дјечије игралиште у насељу Лауш (ФОТО)

Новоизграђено дјечије игралиште, чија вриједност премашује 30.000 КМ, отворено је данас у бањалучком насељу Лауш.
Бањалука - отворено новоизграђено игралиште у насељу Лауш - Фото: СРНА
Бањалука - отворено новоизграђено игралиште у насељу ЛаушФото: СРНА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао отварању игралишта, рекао је да је малишанима у насељу Лауш ово својеврстан поклон за школску славу и подсјетио да је ријеч о другом игралишту у овом насељу изграђеном за годину дана, односно 25. новом игралишту урађеном у посљедње три године на подручју града.

- Једно смо отворили у Улици Косте Крсмановића, а друго на главној лаушкој саобраћајници - Карађорђевој улици, на изванредној локацији - рекао је Радојичић.

Он је нагласио да је ово игралиште један у низу пројеката које је град радио са међународним партнерима у насељима Лауш, Чесма, Сарачица и још неколико мјесних заједница.

Градоначелник је оцијенио да би ова година требало да буде прилично добра за насеље Лауш, с обзиром на низ планираних пројеката - на улазу у насеље на кружном току гради се нови објекат мјесне заједнице и полицијске станице, за који је рок за завршетак мај, а ту ће простор имати удружења грађана и разни субјекти који буду хтјели да користе просторе за друштвене актвности.

Радојичић је подсјетио да је у току изградња највеће саобраћајнице - повезнице насеља Лауш и Паприковац, која ће растеретити саобраћај и отворити потпуно нови кварт на простору бившег воћњака, на којем ће бити доста простора за спортске и рекреативне зоне.

- Такође, у великом пројекту "Вода један" ове године је у току реализација неколико пројеката изградње канализације - од врха насеља Побрђе до Улице Вида Симунџића и главне саобраћајнице, гдје је главни колектор - рекао је Радојичић и истакао да је жеља града да у наредној школској години почне и изградња нове спортске дворане у насељу Лауш.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш два Милан Гранула навео је да је ријеч о другом дјечијем игралишту на подручју ове мјесне заједнице, које је изграђено захваљујући владама Шведске и Швајцарске, те граду Бањалука.

Гранула је истакао да су пројекти дјечијих игралишта изгласани путем збора становника ове мјесне заједнице, те да су вредновани као најприоритетнији, што показује колика је у Лаушу потреба за садржајима за најмлађу популацију.

Он је рекао да са радошћу прате извођење радова на саобраћајници која ће повезивати насеља Лауш и Паприковац.

Члан Савјета мјесне заједнице Лауш један Огњен Ћосић рекао је да ће дио помоћних средстава за ситне пројекте бити утрошен за изградњу ограде са предње стране игралишта, ради сигурности малишана, будући да се игралиште налази у непосредној близини фреквентне саобраћајнице.