latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:58 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Подршка Владе Српске за пројекте од животног интереса

Општина Билећа прославља крсну славу града и храма- Савиндан. Започети су бројни инфраструктурни пројекти и њихова реализација је приоритет локалне управе, за шта ће имати подршку Владе Српске. То је потврдио и премијер Радован Вишковић. Данас је озваничен завршетак радова прве фазе изградње водоводне и канализационе мреже.

Прва фаза капиталног пројекта, изградње канализационе и водводне мреже након много кашњења и проблема је коначно завршена. Финансијска подршка за наставак радова на овом, али и другим, пројектима неће изостати, каже премијер. У овој години Влада ће, за њихову реализацију уложити око милион марака. Приоритет су изградња секундарне водоводне мреже у селу Баљци, одбојкшаког кампа "Тијана Бошковић", реконструкција Народне Библиотеке.

Вишковић је у Билећи на свечаности поводом крсне славе Билеће - Савиндана, нагласио да је поносан на то што је Влада Српске и у претходном периоду знатно допринијела развоју ове општине.

Он је најавио да ће и у наредном периоду Влада Српске и општина Билећа заједнички реализовати не само инфраструктурне, него и енергетске пројекте који су значајни за становнике Херцеговине.

- Херцеговина мора да буде боље повезана са остатком Републике Српске и на том ћемо радити у наредном периоду - нагласио је Вишковић.

Вишковић је истакао залагање привредника у Херцеговини, који обезбјеђују егзистенцију за локално становништво, а тиме и развој овог подручја Српске.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић истакао је на свечаности да оно што је оставио Свети Сава у аманет треба да се чува као зјеница ока, те честитао добитницима општинских признања за најзаслужнијег појединца, колектив и спортистима општине за 2019. годину.

Светосаквске свечаности прилика су за сумирање резултата рада локалне управе, али и дан кад се одликују најистакнутији појединци, привредници колекитиви. Највише општинско признање Светосавка повеља постхумно је додијељена војводи Раду Радовићу, команданту чувених Билећких добровољаца, за немјерљив допринос у стварању Републике Српске.

- Ово признање колико припада мом покојном оцу толико припада и сваком његовом саборцу од Новог Града до Требиња - истакао је Милош Радовић.

Најсвечанији дан Билећани су прославили молитвено у храму Св. Саве. Свету архијерсјку литругију служио је епископ захмиско- херцеговачки и приморски Димитрије. Улицама града, по традицији прошла је свечана литија.

Светосавска академија, која ће вечерас бити одржана у Доми културе, круна је овогодишњих свечаности.

Повезане вијести:

Вишковић у Билећи: Влада ће наставити да помаже инфраструктурне пројекте (ФОТО)