latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:59 ⇒ 17:04 | Аутор: СРНА

Намјенска индустрија Српске има шта да понуди

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да компаније из Српске из области намјенске индустрије имају шта да понуде на међународном тржишту јер имају дугу традицију, добре референце и изврстан инжињерски кадар.
Бањалука - Петричевић - делегација руских компанија - Фото: СРНА
Бањалука - Петричевић - делегација руских компанијаФото: СРНА

Он је додао да то у комбинацији са ниским трошковима производње и партнерством са реномираним компанијама, као што је руски Ростех, може резултирати понудом конкурентних производа.

Петричевић је данас разговарао са делегацијом руских компанија намјенске индустрије, предвођених представницима државне корпорације Ростех с циљем реализације Меморандума о сарадњи у области технолошког развоја и иновација, потписаног у августу прошле године на московском Међународном ваздухопловном самиту Макс, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Српске.

Петричевић је истакао да је задовољан преговорима и да прве резултате очекује већ у овој години, те додао да сарадња са Ростехом и компанијама из Српске из области намјенске индустрије отвара нову перспективу развоја и улаз на тржиште Руске Федерације.

Планирано је да руска делегација посјети Технички ремонт Братунац и бијељински Елвако метпро са којима се већ интензивно разговара о сарадњи.