latinica  ћирилица
27/01/2020 |  17:30 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Чуровић: Црногорска агентура у Србији отворено ради против СПЦ и Срба

Савез Срба из Црне Горе у држави Србији, тражи од Владе Србије да раскринка и процесуира агентуру црногорских служби безбједности у Србији, која ради против Србије, СПЦ и наших сународника у Црној Гори, каже Жељко Чуровић, предсједник Савеза Срба из Црне Горе
Жељко Чуровић - Фото: Screenshot/YouTube
Жељко ЧуровићФото: Screenshot/YouTube

- Посао ове агентуре није само да обављају из Београда или Новог Сада нечасне послове за црногорски режим, већ и да сервисирају потребе хрватске државе, приштинске администрације и албанских националних првака у нашем региону. Најновија дешавања у Црној Гори врло прецизно показују улогу породице Балше Божовића, народног посланика у Народној скупштини Србије, која је свим срцем и пуним капацитетом укључена у ове нечасне радње - каже Чуровић.

Према његовим ријечима, снажну подршку му ових дана пружају Тамара Никчевић, Ратко Божовић, Миленко Перовић, Весна Радусиновић, Слободан Јовановић, Весна Малишић, Никола Самарџић и остали непријатељи српског народа у Црној Гори, који живе и формално су запослени у Србији, а главни послодавац им је издајнички режим Мила Ђукановића.

- Они то, у осталом, и не крију, јер им то спада у опис посла. Ова група Ђукановићевих плаћеника, појачана неколицином сличних издајника чије се порекло везује за Србију, а којих се стиди сваки српски патриота, сваке вечери гостују у разним антисрпским програмима, а посебно на РТЦГ, гдеј лажно информишу грађане Црне Горе о наводном расположењу у Србији према дешавањима у Црној Гори. Ту се посебно истичу извејсни Дарко Трифуновић, онда неки Јакшић, Јањић, Драгишић и слични, иначе задужени за образовање Веселина Вељовића, директора црногорске полиције, која ових дана хапси и пребија српску младост - истиче Чуровић и додаје:

"Због свега овога је неопходно да Србија хитно реагује и процесуира црногорску агентуру, јер само постојање овакве непријатељске организације на територије наше државе Србије, забрањено је Уставом и законима ове земље".

Извор: informer.rs