latinica  ћирилица
28/01/2020 |  00:58 ⇒ 10:40 | Аутор: РТРС

MAC 2020: Нина Бадрић пјевачица године, Саша Матић најбољи пјевач; Сениди Golden MAC (ФОТО)

Највећа и најзначајнија регионална музичка додјела награда Music Awards Ceremony одржaла се у београдској "Штарк" арени под називом МАC 2020.
МAC Београд - Фото: РТРС
МAC БеоградФото: РТРС

Нина Бадрић је добила награду за пјевачицу године, па се захвалила свима.

- Хвала вам најљепше, изненађења јесам, што не значи да ми ово не припада. Честитам свим мојим колегама на номинацији. Захваљујем се мојој Марији Шерифовић на великој подршци. Ову награду ћу поклонити свим ауторима који сарађују са мном. Публико, ви сте ме направили оваквом, ви ме носите и хвала вам на томе што вам и даље требам - рекла је Нина.

Награду за најбољу рок нумеру добио је Ван Гог за нумеру "Више те не волим к'о пре".

- Хвала ти куме за ове године пловидбе и за 50 година пријатељства. Поштована публико хвала за ово признање које сте нам додијелили, рачунајте на своју дјецу и наравно на Ван Гог - рекао је Ђуле.

Ивана Петерс и Аки из "Парног ваљка" додијелили су ову награду.

МAC Београд (Фото: РТРС)

Награду за животно дјело добио је Оливер Мандић.

- Баш ми је пријатно примити ову награду у мојим годинама, то ми баш није пријатно. Ову награду бих подијелио свим људима од Љубљане до Скопља који се баве музиком. Прије 35 година сам маштао да овако изгледа мој концерт. Хвала власнику овог фестивала који је омогућио свим извођачима да могу овако да представе своју музику. Ово је свјетски ниво који се дешава код нас, хвала вам још једном, живи били и уживали у мојим колегама - истакао је Мандић.

Добитници награде за највећи утицај на музичку сцену региона су Буба и Џала.

Сара Јовановић и Ша додијелили су награду за највећи утицај на музику региона Буби и Џали.

"Парни ваљак" добио награду за најбољу поп-рок нумеру за пјесму "Откуд ти право", те се захвалили публици.

Сергеј Ћетковић и "Who see" добили су награду за најбољу поп колаборацију за песму "Пусти проблеме".

МAC Београд (Фото: РТРС)

Наташа Беквалац добила награду за најбољи музички видео за пjесму "Дођи мами". 

- Драго ми је што сам освојила ову награду, ја бих вас позвала да 14. фебруара дођете на мој концерт - рекла је Наташа.

Лена Ковачевић понијела је награду за најбољу поп нумеру жеског извођача за пјесму "Дубине" па се обратила свима.

- Хвала пуно, ја сам изненађена, ова награда се тресе. Хвала људима који су преокренули не само мој него и музички свијет у Србији. "Кафе" и наш језик се слуша и у Африци и у Турској! Срећан рођендан мами, мом брату и мојој породици, волим вас - рекла је.

Награду за најбољу поп нумеру мушког извођача добио је Петар Грашо за пјесму "Воли ме".

- Велико ми је задовољство што сам добио награду за поп нумеру у регији. Хвала вам што волите моју музику, надам се да вас нећу изневјерити - рекао је Грашо.

МAC Београд (Фото: РТРС)

Награду за најбољи концерт добила је Марија Шерифовић за концерт "Друга страна плоче" у Београду. 

- Велики поздрав свима, добро вече свима у Арени ноћас, хвала мојој публици, опет ћемо да оборимо рекорде, живи били - рекла је Марија.

Јелена Розга je најавила додjелу награде за пjевача године, а ово признање је отишло у руке Саше Матића.

Након преузимања награде Саша Матић се обратио свима:

- Хвала вам најљепше. Ова награда више вама припада него мени, јер да није вас свих ових година не би било ни мене. Ја ништа не бих мијењао ни у каријери ни у животу, а вас не бих мијењао ни за шта на свијету - рекао је Матић.

Смоук Мардељано добија награду за најбољу реп хип-хоп нумеру за песму "Хвала Хип хоп", а након преузимања признања он се обратио свима:

- Хоћу ову награду да посветим породици Андонов. Хвала вам најлепше што сте ме изгласали - додао је он.

Саша Матић је најавио награду за неизбрисив траг у народној музици, а ова титула додијељена је Шабану Шаулићу.

- Његовим именом ће се звати ова награда и убудуће. Молио бих Илду Шаулић да дође и прими ову награду - рекао је Саша Матић, а онда позвао Илду Шаулић да дође на бину и преузме награду.

МAC Београд (фото:Срђан Радановић)

Награду за најбољу алтернативну поп нумеру добили су Буч Кесиди са песмом "Нема љубави у клубу", те су се обратили свима:

"Хвала лепо стварно нисмо очекивали да ћемо добити ишта ове вечери. Хвала нашим породицама, пријатељима, идемо још јаче".

Награду за најбољу народну фолк нумеру добила је Александра Пријовић за песму "Богата сиротиња", а након примања награде она се обратила свима.

- Хвала вам пуно свима, желим да честитам свим мојим колегама и организаторима МАC. Хвала вам још једном, љубим вас - рекла је она.

Сљедећа награда додијељена је за најбољу треп нумеру, а ову награду понијела је Сенида за пјесму "Мишићи". Сенида се одмах обратила свима:

"Хвала пуно, хвала свима, знам да волите ову песму, знам да је и ви волите, ја је волим још више јер је ви волите. Хајде да задржимо те мишиће и хајде да вас чујем".

Награду за најбољу поп нумеру бенда добио је "Магла бенд" са песмом "Театрално".

- Ми чекасмо, чекасмо и дочекасмо, ове године МАC иде мени. Београде, Србијо, Балкан, добили смо МАC, хвала од срца - рекао је Владан из "Магла бенда".

Сале из "Тропико бенда" најавио је награду за најбољу поп фолк нумеру, а ова награда је отишла у руке Влатка Лазаноског Лазана, за песму "Мајко".

- Здраво Београде и свима присутнима, драго ми је што сам до овог спектакла. Хвала свима који су гласали за мене. Хоћу да поздравим све Mакедонце који ме подржавају све ове године - рекао је Влатко након примања награде.

Награду за најбољег новог извођача добила је Ангелина за пјесму "Пиле моје".

- Не знам шта да кажем, нисам ово очекивала, нисам спремила говор. Ово ништа не би постојало без вас, очекујте још песама. Генерално такмичење не постоји, али ова награда ми значи јер то значи да људи воле оно што радим. Много сам се збунила и нисам ово очекивала. Потрудићу се максимално за сљедећу годину и даћу свој максимум - рекла је Ангелина.

Иван Зак и Николина Пишек најавили су награду за најбољу World music нумеру, а ово признање понијела је група "Сарс" за пјесму "Руке".

- Хвала свима који су гласали да САРС побиједи. Желим да поклоним мом пријатељу из "Бркова" ову награду - рекао је пjевач групе САРС.

Сашка Јанковић најавила је награду за Јутјуб звезду, а ову награду понијели су Војаж и Бресквица за пјесму "Врати ме".

Они су се обратили свима након уручења награде:

"Ми стварно нисмо очекивали да ћемо узети било шта, били смо одушевљени што смо само номиновани. Хвала вам пуно и наставите да нас пратите".

Додијељено је и специјално музичко признање Golden МАC. Миленко Шкари власник и организатор МАC захвалио се свима који су учествовали и који су организовали овај престижни музички догађај, а онда су он и Дамир Хандановић Golden МАC додијелили Сениди.

Извор: pink.rs