latinica  ћирилица
28/01/2020 |  08:56 | Аутор: СРНА

Данас облачно, вјетровито и релативно топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са кишом и релативно топло, уз највишу температуру до 14 степени Целзијусових.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Током пријеподнева и данас ће бити промјенљиво облачно, вјетровито, у јужној половини земље облачно, гдје ће бити услова за мјестимичну слабу кишу или по који пљусак.

Према вечери биће мало кише и у централним предјелима док ће на сјеверу остати суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и у ноћи очекује се киша у већини предјела, а на истоку у планинама пролазни сњег.

Температура у порасту и биће изнад просјека, посебно у областима фенског ефекта вјетра и на сјеверу. У ноћи на сриједу и до јутра пад температуре.

Дуваће умјерен вјетар, послије подне и у вечерњим часовима са јаким ударима, јужни и југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од осам до 12, на сјеверу и регионима са фенским ефектом вјетра и до 14, а на висоравнима и котлинским предјелима око четири степена Целзијусова.

Температура ваздуха измјерена јутрос у 8.00 часова: Бјелашница минус четири степена Целзијусова, Соколац минус један, Хан Пијесак, Сребреница, Шипово, Чемерно и Тузла нула, Приједор, Нови Град, Сарајево и Дрвар један, Бијељина и Калиновик два, Бањалука, Добој, Добој, Фоча и Зеница три, Требиње четири, Дринић три, Мостар и Рибник шест и Неум 10 степени Целзијусових.