latinica  ћирилица
28/01/2020 |  09:43 ⇒ 11:04 | Аутор: РТРС

Нова акција Српске солидарности: Лопте за дјецу на КиМ

Приликом обиласка школа на Косову и Метохији и разговора са директорима, активисти хуманитарне организације Српска солидарност су сазнали да у већини школа и то углавном сеоских и изолованих недостају лопте.
Лопте за дјецу на Косову и Метохији (фото: Srpska solidarnost) -
Лопте за дјецу на Косову и Метохији (фото: Srpska solidarnost)

Скоро свим школама које похађају српска дјеца у овим срединама недостају лопте, које су за дјецу на симбол игре и радости, а њима сада недоступна.

Сеоска школа у Дрену на тринаесторо дјеце има једну лопту, школа у Лепосавићу на 600 дјеце има само пет лопти!

Како би овај најпопуларнији спортски реквизит био што доступнији и овим ученицима, Српска солидарност упутила је позив свима који моги и желе да се укључе у набавку лопти, а позивају и све спортске клубове да допринесу срећи ове дјеце и донирају лопте за фудбал, кошарку и одбојку.

Ко жели може помоћи акцију уплатом на жиро рачун 340-11013053-38 за уплате из дијаспоре путем пеј пала srpskasolidarnost@gmail.com.

За све информације у Републици Српској у вези с овом акцијом могуће је контактирати са Душком Рожићем, представником за Републику Српаку, на мејл dusko.srpskasolidarnost@gmail.com или на број телефона +38765365125.

Сва уплаћена средства биће искоришћена за куповину лопти НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО!

Хуманитарна организација Српска слоидарност позива све да се укључе у ову акцију, истичући како су Срби спортска нација и да је потребно да се још једном искажу на терену хуманости и побиједе за будуће шампионе са Косова и Метохије, јер међу њима сигурно стасавају неки нови репрезентативци који ће славу српског имена проносити широм свијета.