latinica  ћирилица
28/01/2020 |  12:16 | Аутор: Б92

Панков: Не замјерам ништа Милојевићу, али ми је криво

Фудбалер Црвене звезде Радован Панков вјерује да ће црвено-бијели опет заиграти у Лиги шампиона, упркос томе што УЕФА сужава сито на путу до елитног такмичења.
Радован Панков - Фото: РТС
Радован ПанковФото: РТС

- Сваке године биће све теже ући у Лигу шампиона, поготово клубовима који нису из лига "петице" јер УЕФА сужава сито, али надам се да можемо. Ипак, полако, прво да освојимо титулу - рекао је Панков у Белеку.

Панков је прошлог љета головима у пенал серији против Копенхагена био један од јунака Звездиног другог узастопног уласка у Лигу шампиона, али се у групној фази није "наиграо".

- Не замјерам ништа тренеру Милојевићу, али ми је криво што нисам почео ниједну утакмицу у групи. Одиграо сам тек који минут против Бајерна у Београду. Даће Бог да опет уђемо у Лигу шампиона, да нас прати спортска срећа, а вјерујем да хоћемо - рекао је он.

Звездин штопер не крије и да има бројке у глави које би волио да испуни и којима стреми.

- Волио бих да доживим стоту утакмицу у Звезди, да буде много голова, трофеја...Никад не знаш какав ти је пут суђен, али тако бих волио да буде - каже Панков.

Истакао је да играчи вриједно тренирају и у Белеку и да имају циљ.

- Знамо кад би требало да будемо најбољи и бићемо...Звезда је клуб са ДНК побједника, нисмо ми било ко - додао је Панков који је одушевљен новим тренером и захтјевима стручног штаба.

На питање да ли је након Звездиних промашених пенала и у првенству и у Лиги шампиона, али и на првом пријатељском мечу на зимским припремама у Анталији вријеме да постане први звездин "извођач" једанаестераца, Панков каже да би се тога у неким ситуацијама радо прихватио.

- Шалио сам се управио са Боаћијем да ћу почети да шутирам. Мало у шали али и озбиљно, да ће тако и да буде. Зашто да не, радо бих се прихватио у неким ситуцијама. Биће како мистер Станковић одлучи - додао је.

Коментаришући ту прву пријатељски утакмицу у Анталији са Арком, рекао је да је судијски критеријум у Турској доста чудан и да се многи тренери жали на то.

- Морамо да разумијемо и њих, играчи који су на припремама жељни су доказивања и да се наметну шефу струке. Отуда нервоза и агресивност - рекао је Панков.

Он наводи да није оптерећен головима али да нема дефанзивца који не воли да их даје.

- Љепше се и испуњеније осјећаш, на њих гледам као на награду за труд и рад - рекао је Панков.

На питање који су му голови најдражи, каже да би било непоштено да издвоји утакмицу с Копенхагеном у односу на ону против Јанг бојса, јер су обје јако битне.

- У Данској нам је пао терет, знали смо да ћемо барем играти Лигу Европе - додао је он.

О 11 бодова предности у домаћем шампионату каже да ће прва четири прољећна кола бити прекретница.

- Већ тада можемо да дођемо до тога да кажемо да смо прваци - рекао је Панков.

Када су у питању утисци о раду са новим тренером Станковићем, Панков истиче да је унио пуно новина.

- Одушевљен сам његовим стручним штабом и захтјевима. Нема шта, види се да је био озбиљан даса и фудбалер - рекао је он и додаје да играчима пријају Станковићева прича и рад.

- Разговара и са најстаријима и најмлађима, свима посвећује пажњу - навео је Панков који на питање да ли је имао Станковићев постер као клинац каже - лагао бих да кажем да јесам.

- Цијенио сам га. Један је од ријетких који је на истом нивоу играо и за репрезентацију и клуб - казао је Панков и додао да му је Бразилац Роналдо био омиљени играч и да је имао његов постер, док је то сада Вирџил Ван Дајк без премца.

Звездин дефанзивац је на крају рекао да га је погибија Кобија Брајанта погодила лично, као да је изгубио неког врло блиског.

- Међу 10 највећих спориста свих времена је. ... Не би било глупо да се у свакој држави због тога прогласи дан жалости. Били смо у шоку, нисмо могли да вјерујемо. Сви пратимо кошарку, ко не зна ко је био Црна Мамба, глупо је трошити ријечи. Тек ћемо постази свјесни кроз неколико година ко је био, каква је кошаркашка величина био - истакао је Панков.