latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:07 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворен арт биоскоп у Банском двору (ФОТО)

Од данас у Бањалуци ради арт биоскоп, нова сцена за културне садржаје у Банском двору. Камерна сала са педесетак сједишта је намијењена за пројекције документарних и студентских филмова, тј. некомерцијалне садржаје.
Арт биоскоп Бањалука (фото:градбањалука) -
Арт биоскоп Бањалука (фото:градбањалука)

Представљајући нови пројекат, Младен Матовић, директор Банског двора, истакао је да је ово трећи простор у оквиру Банског двора који је у протеклих двије године отворен за културне садржаје.

- Уз понуду квалитетног културног програма, наше концепт заснива се и на покретању нових сцена за културне садржаје. Раније смо отворили арт двориште и арт терасу. Прве пројекције у арт биоскопу почеће већ у фебруару ове године - рекао је Матовић и додао да је 2019. била једна од најуспјешијих година рада Банског двора, са више од 120 разноврсних културних садржаја.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је своје задовољство отварањем још једне културне сцене у граду и нагласио да ће арт биоскоп бити на располагању свим грађанима.

- Бански двор је у посљедње вријеме постао истински епицентар дешавања у култури у нашем граду. Богати садржаји и крцати термини током цијеле године показују да је руководство Банског двора на правом путу. Поред богатог програмског садржаја, радили смо и на инфраструктурној обнови објекта Банског двора. Реконстурисан је кров, обновљена фасада, постављена амбијентална расвјета, а тренутно радимо на уређењу околине Банског двора - рекао је Радојичић.

Он је додао за ову годину годину планирана обнова неколико салона унутар Банског двора гдје би требало да буде смјештен будући Музеј Бањалуке.