latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:09 | Аутор: РТРС

Сбербанк и ове године проглашен руским највриједнијим брендом на свијету

Према међународној агенцији Brand Finance Sberbank је и даље највриједнији руски бренд. Вриједност Сбербанке бренда износи 13.233 милијарде УСД, што је више од 870 милиона УСД у односу на 2019. годину.
Сбер банка - Фото: РТРС
Сбер банкаФото: РТРС

Од 2014. године Сбербанк биљежи стални раст вриједности свог бренда. Током прошле године помјерио се за двије позиције и тако заузео 139. мјесто.

Банка је такође задржала свој елитни ААА + рејтинг као банкарски бренд.

Само десетак брендова у оквиру Глобал 500 достигло је елитни рејтинг ААА + ове године.

- Сбербанк значи повјерење у Русији. То много говори о њеном успјеху у Brand Finance Sberbank 500 и ове године. Сбербанк се поново истакла као стабилан бренд на који се ослањају милиони грађана Русије. Стратешко кретање од традиционалних финансија према другим аспектима живота клијената, нарочито у дигиталном простору, отворило је пут Сбербанк бренду као најпоузданијем бренду у Русији - изјавио је Давид Хаигх, генерални директор Међународне агенције Бранд Финанце.

Brand Finance Sberbank је водећа свјетска независна агенција за процјену и стратегију бренда са канцеларијама у преко 20 земаља.

Овај бренд премошћује јаз између маркетинга и финансија квалитативном процјеном финансијске вриједности бренда.

Ослањајући се на стручност у стратегији, брендирању, истраживању тржишта, визуелног идентитета, финансија, пореза и интелектуалног власништва, Brand Finance Sberbank помаже власницима брендова и инвеститорима да донесу исправне одлуке за максимизирање вриједности бренда и пословања.