latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:17 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Дрвар: УКЦ донирао Дому здравља лијекове и медицински материјал

Дому здравља у Дрвару данас су уручени лијекови и медицински материјал које је донирао Универзитетски клинички центар Републике Српске.
Дом здравља- Дрвар, донација УКЦ Републике Српске - Фото: СРНА
Дом здравља- Дрвар, донација УКЦ Републике СрпскеФото: СРНА

Донацију је уручио замјеник генералног директора УКЦ-а Српске Ненад Стевандић.

Директор Дома здравља у Дрвару Јасна Тица изјавила је да је донација УКЦ-а изузетно важна за ову здравствену установу.

- Санитетски материјал који се свакодневно користи и лијекови олакшаће рад запосленима у Дому здравља и служби Хитне помоћи - рекла је Тица и додала да и амбуланта у Босанском Грахову припада овој здравственој установи.

Она је указала на то да Дом здравља у Дрвару ради у веома тешким условима.

- Запосленима касне плате девет мјесеци, велики су дугови према добављачима и пореској управи, а рад додатно отежава лоше гријање, јер запослени већи дио времена раде у хладним просторијама - каже Тица.

Према њеним ријечима, најпотребније је да у наредном периоду буду реконструисане просторије Хитне помоћи, набављени медицински апарати и материјал, а неопходна је и финансијска помоћ да би Дом здравља у Дрвару нормално функционисао.

Тица је захвалила УКЦ-у за вриједну донацију, као и општинском рководству и кантоналном министру рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих који пружају подршку дрварском Дому здравља да може функционисати.

Стевандић је рекао да је циљ да у Дрвару буде направљен мали регионални центар без обзира на здравствени систем Ливањског кантона.

- У Дрвару је више од 6.000 становника, у Грахову чак нема ни сталног љекара него колеге из Дрвара долазе да раде у амбуланту у Босанско Грахово. Ми ћемо врло брзо договорити и са нашим Министарством здравља да се у Дрвару створи један мали регионални центар коме треба посветити више пажње - нагласио је Стевандић.

Према његовим ријечима, УКЦ Републике Српске упознат је да је Дому здравља у Дрвару потребна нова дијагностика и реконструкција Хитне помоћи да би се у будућности могао развити у регионални здравствени центар.

Уручењу донације присуствовали су и министар рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона Василија Броћета, начелница општине Дрвар Душица Рунић, делегати из реда Срба у Дому народа Парламента ФБиХ Драгана Дамјановић и Горан Броћета.