latinica  ћирилица
28/01/2020 |  17:09 | Аутор: СРНА

Кривична пријава против Ђукановића због изазивања мржње према Србима

Одбрана Душка Кнежевића, власника Атлас групе, поднијела је данас кривичну пријаву Вишем државном тужилаштву у Подгорици против предсједника Црне Горе Мила Ђукановића "због изазивања националне, расне и вјерске мржње према српском народу".
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић (фото:rtcg.me) -
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић (фото:rtcg.me)

Ђукановић је, јуче у Тивту на сједници Општинског одбора ДПС-а, приликом излагања о Закону о слободи вјероисповијести, којим се отима имовина Српске православне цркве у Црној Гори, тешко увриједио грађане Црне Горе православне вјероисповијести, посебно Србе, назвавши масовна народна окупљања широм земље у знак протеста против спорног закона "лудачким покретом".

У саопштењу се истиче да Ђукановић тако "подстиче јавно насиље и мржњу према српском народу, и то као предсједник Црне Горе, злоупотребом положаја".

Ђукановић је као предсједник Црне Горе на овај начин тешко увриједио око 200.000 грађана православне вјероисповијести који од 26. децембра 2019. године учествују у мирним протестима.

Ово кривично дјело, како се наводи, Ђукановић је извршио у дану када је младић српске националности нападнут у центру Подгорице.

-Очекујемо да неко од тужилаца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици покрене кривични поступак против предсједника Црне Горе Мила Ђукановића - пише у саопштењу.

Власник Атлас групе Душко Кнежевић налази се у Лондону, након подизања оптужби црногорских власти за проневјере у области финансија.