latinica  ћирилица
28/01/2020 |  18:27 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Борац у Анталији кренуо слављенички

Фудбалери Борца налазе се већ други дан на припремама у турском љетовалишту Анталија, гдје ће остати до 10. фебруара, а за то вријеме одиграће пет контролних утакмица.

Прва на реду је у петак, и то против Руског прволигаша Оренбурга, и то ће бити прави тест да се види колико и шта може овог прољећа на два фронта. Подсјећамо, Бањалучани су већ одиграли прву контролну утакмицу у Старој Пазови, гдје су савладали филијалу Партизана, састав Телеоптика (3:0).

- Ради се паклено. Ујутру је на програму теретана, послијеподне рад на једном од многобројних терена. Играчи су максимално посвећени својим обавезама, и ово је најава доброг прољећа. Наш циље је Европа, али зашто да не, ако се укаже прилика, и да нападнемо титулу - поручио је Бранислав Крунић, шеф стручног штаба ФК Борац.

А да влада одлична атмосфера међу играчима, показује и податак са вечере, када су играчи и Стручни штаб изненадили "шефа" Крунића, који је баш данас прославио 41. рођендан. Мали знак пажње, торта, али симболика је велика, пријатељство и хармонија владају на сваком кораку.

- Изненадили сте ме, али хвала вам. Трудићу се да вам будем строг, али правичан на терену. Већ сутра нас очекују нови изазови. Морам и да похвалим услове у Анталији, који су фантастични, јер овдје се спрема велики број екипа, неколико стотина. Са нама су у Хотелу "Титаник" Вардар из Скопља, Пролетер Зрењанин, ТСЦ из Бачке Тополе, друга екипа Зенита из Русије, рукометаши Вардара. Овдје влада права спортска атмосфера - додао је Крунић.

А, међу фудбалере, послије вишечасовног пута, преко Сарајева и Београда, које је трајало готово 40 часова, стигла је и експедиција новинара из Републике Српске, који ће боравити са Борцем у Анталији. Међу њима налазе се и новинари РТРС-а.