latinica  ћирилица
28/01/2020 |  19:36 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Бијељински СДС подржао сарадњу Мићића и Владе Српске

У Бијељини је одржана сједница Извршног одбора Градског одбора СДС-а на којој су посланици те странке и одборници подржали градоначелника Мићу Мићића у настојањима да оствари добру сарадњу са Владом Српске, а у вези с капиталним пројектима у Семберији.

Мићић је добио и подршку да направи широку политичку коалицију за предстојеће локалне изборе.

Истовремено, бијељински СДС, како је истакнуто, није у сукобу са врхом странке, и подржава га у његовој политици.

- Нисмо причали о високој политици. Ми никада нећемо рушити нашег предсједника и руководство странке, а поговотово не Мирка Шаровића. Ти заједнички пројекти треба да допринесу развоју нашег града и да од њих највећу корист имају наши грађани - поручио је Мићић.

Он је одбацио критике које му из његове странке и из странака које подржавају СДС у Бијељини упућују због састанка са Додиком, али је без именовања критизера оцијенио да само траже публицитет и да су то људи који никада не побјеђују на изборима.

- Подржаваћемо и сада и убудуће политику СДС-а. Шаровић има нашу пуну подршку и поштоваћемо све одлуке странке, нема ниједан проблем да ћемо правити одступнице - навео је Мићић као закључке вечерашње сједнице Извршног одбора Градског одбора СДС Бијељина.

Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина рекао је да је још крајем прошле године, на сједници којој је присуствовао и Шаровић и његов замјеник Радо Савић, донесена одлука да СДС Бијељина на локалне изборе иде са самосталном листом, са Мићићем као кандидатом за градоначелника и његовом обавезом да тражи што ширу коалицију како би обезбиједио побједу.

- Ја сам кандидат СДС-а и сигуран сам да ћу добити подршку Шаровића - поручио је он.

Сједници Извршног одбора Градског одбора СДС-а присуствовали су и народни посланици и градски одборници из ове странке.

Народни посланик СДС из Бијељине Томица Стојановић рекао је на конференцији за медије да бијељински посланици немају недоумица ни скретања у опозиционом дјеловању у Народној скупштини Републике Српске.

У име Клуба одборника СДС у градској скупштини Јовица Гајић је рекао да одбацују све спекулације и изнио тврдњу да СДС дјелује јединствено.

Сједница је одржана у просторијама СДС Бијељина.

Мићић, који је један од потпредсједника СДС Републике Српске, изложен је критикама унутар своје странке након његовог прошлонедјељног састанка са предсједником Владе Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.