latinica  ћирилица
28/01/2020 |  20:08 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Не може се осуђивати образовни систем на основу једне фотографије

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је, коментаришући окрестрирани напад Бошњачка на фотографију ученика из Сребренице у народним ношњама која је на друштвеним мрежама објављена уз натпис "четници", истакла да се на основу једне слике не може осуђивати цијели систем образовања.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Фотографија, или било шта што изазива негативне емиоције других, не мора да значи да треба да осуђујете цијели систем. Не може се судити на основу једне фотографије какав је систем - рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Она је истакла да је важно да у образовном систему Републике Српске постоје предани и посвећени људи који се баве часним послом и да постоје институције које воде рачуна о томе да се унапређује васпитни и образовни процес.

- Због тога улазимо у реформе да бисмо спремили наше ученике да по завршетку школовања могу да дођу до квалитетних послова - каже Цвијановићева.

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да о овом случају није упозната и да због тога не може да га коментарише.

- Нисам имала прилику да добијем информацију из школе и од својих сарадника. Размортрићемо све и видјети шта се догодило - рекла је Тривићева новинарима.

Фотографија је објављена на друштвеној мрежи "Инстаграм" на профилу једног од ученика основне школе у Сребреници.

Потез групе сребреничких основаца критиковали су, између осталих, потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић и главни имам Меџлиса Исламске заједнице у Сребреници Дамир Пешталић.