latinica  ћирилица
29/01/2020 |  07:38 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Појачане мјере безбједности поводом посјете Вучића (ФОТО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Мркоњић Град поводом данашње посјете предсједника Србије Александра Вучића овој општини предузима појачане мјере безбједности с циљем одржавања повољног стања безбједности.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

Грађанима који буду присуствовали Вучићевој посјети општини Мркоњић Град савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Грађанима се савјетује и да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, као и да свакако уз себе имају неки од идентификационих докумената.

МУП Републике Српске подсјећа представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је данас ради безбједности учесника на подручју Мркоњић Града забрањена употреба дронова.

Представници медијских кућа дужни су да носе јасно истакнуте акредитације, наводи се у саопштењу МУП-а Републике Српске.

На подручју у надлежности Полицијске управе Мркоњић Град данас је на снази забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају ради предузимања мјера поводом Вучићеве посјете овој општини.

Наредбу о забрани, која ће бити на снази од 0.00 до 24.00 часа, издао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, саопштено је из МУП-а Српске.

Министарство, полицијске управе и полицијске станице за данас не издају одобрења за превоз експлозивних материја.