latinica  ћирилица
29/01/2020 |  09:15 ⇒ 11:31 | Аутор: РТРС

Додик: Сви Срби један народ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Мркоњић Граду да су сви Срби један народ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да нема "босанских Срба", јер су сви Срби, гдје год живјели, дио истог народа.

Он је позвао српски народ на јединство и очување идентитета, истичући да су подјеле неприхватљиве. Нагласио је да је важно да Срби сачувају свој идентитет чувањем језика, писма, вјере, крсне славе.

- То је чинила и данас чини Српска православна црква као народна црква, омогућивши да се очува српски идентитет у катастрофалним условима за наш народ - рекао је Додик.

Подсјетио је на дешавања у Црној Гори, истичући да без СПЦ нема ни српског народа.

- Нека живи вјечно Српска православна црква - поручио је Додик.

Додик је рекао да је Мркоњић Град херојски град, обновљен након Одбрамбено-отаџбинског рата. Захвалио је предсједнику Србије за помоћ и подршку Републици Српској.

- Наравно да су новчана средства важна, али порука која се шаље посјетом господина Вучића за нас су важнија више него било који новац. Нама много значи да предсједник Србије дође овдје и да буде заједно са нама, да заједно промовишено наше основне народне вриједности, да смо окупљени око идеја које су нама важне, око наше Републике Српске и Србије, Српске православне цркве која мора остати јединствена на свим просторима, па и у Црној Гори - навео је Додик.

Подсјећамо, предсједник Србије, заједно са званичницима Српске и српским чланом Предсједништва БиХ, борави данас у посјети Мркоњић Граду, након чега ће посјетити Дрвар.