latinica  ћирилица
29/01/2020 |  09:19 ⇒ 11:48 | Аутор: РТРС

Вучић: Колико ви волите Србију, толико ми волимо Српску (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је увијек срећан када дође у Републику Српску и када је са српским народом, нагласивши да је српски народ јединствен и недјељив, те да су сви покушаји подјеле немогући.
Вучић у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Вучић у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

- Истом народу и цркви припадамо и исту судбину дијелимо. Наш народ се не стиди свог српског имена и презимена. Имаћемо снаге да то сачувамо на сваком мјесту гдје Срби живе - нагласио је Вучић.

Вучић је посебно захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, којем је ноћас преминуо отац, а који је, и поред тога, желио да му буде домаћин у Републици Српској.

- Захвалан сам и вама који сте јутрос у оволиком броју дошли да сачекате не само мене, него и некога ко данас представља Србију. Толико колико ви волите Србију толико ми волимо Српску и то ћемо да показујемо свакога данас - поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија је сваког дана све снажнија и биће још снажнија.

- Не би могла да буде снажна да није ваше подршке и љубави. Доћи ћу поново у Мркоњић Град да обиђемо оно што смо урадили. Велико хвала за огромну љубав према Србији - рекао је Вучић.

Предсједник Србије је истакао да српски народ не жели ништа туђе, али да је прошао кроз толико трагедија да никоме више неће дозволити да га протерују са својих огњишта као што је 1995. године било у Мркоњић Граду.

- Нема више олуја и трактора у српској будућности, већ радних мјеста, школа, обновљених домова здравља, вртића пуних дјеце... Хоћемо да живимо заједно са другима, само нас пустите да будемо своји на своме и да чувамо своје име и презиме и прађедовску вјеру - рекао је Вучић.

Он је истакао да је српски народ готово свуда нападнут као да је народ који жели нешто више од онога што му припада и као да није укоријењен овдје.

- Овдје су људи преживјели најгори пакао 1995. године. Готово све куће су биле порушене, читав град спаљен. Ови вриједни људи су обновили своја огњишта и нису жељели да их напуштају - нагласио је Вучић.