latinica  ћирилица
29/01/2020 |  09:30 | Аутор: СРНА

Селак: Ђокић изгубио подршку и мањине која га је подржавала по инерцији

Посланик Независног клуба СП-а у парламенту Републике Српске Горан Селак изјавио је Срни да је одлука о распуштању бањалучког Градског одбора СП-а "очекиван потез Петра Ђокића који очигледно није могао да се уздржи послије вијести о формирању посланичког клуба социјалиста, па је пожурио да, поново на нелегалан начин, расформира овај одбор који је партију омасовио и вратио у живот".
Горан Селак -
Горан Селак

- Мислим да је овим потезом Ђокић изгубио и подршку оне мањине која га је у почетку по инерцији подржавала да остане бар на мјесту предсједника уколико не може више бити министар. Чланство се потпуно игнорише, партијски органи се злоупотребљавају и јасно је да је то кратког даха - оцијенио је Селак, који је био предсједник Градског одбора СП-а Бањалука.

Селак је изјавио Срни да "Ђокићево деструктивно дјеловање доживљава задње трзаје и да ће Социјалистичка партија врло брзо наставити даље јачање и раст без терета који, како каже, представља Петар Ђокић својим кршењем статута и бројним аферама.

Извршни одбор Главног одбора СП-а донио је синоћ одлуку о распуштању бањалучког Градског одбора ове партије и формирању Повјереништва задуженог за спровођење унутарпартијских избора у Бањалуци.

Из СП-а је саопштено да је овој одлуци претходило искључење из партије бившег предсједника Градског одбора Бањалука Горана Селака, због, како је наведено, грубог кршења страначког Статута.

Прије ове одлуке посланик у Народној скупштини Републике Српске Максим Скоко саопштио је на конференцији за новинаре да је пет посланика који су до сада дјеловали у посланичком клубу СП-а формирало Независни клуб ове партије.

Осим Скоке, који је шеф новоформираног клуба, у његовом саставу су Горан Селак, Андреа Дорић, Ристо Марић и Саво Вулић.