latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:00 | Аутор: sputniknews.com

Учитељица из Бара на мети због цртања тробојке на часу (ФОТО)

Директорица ОШ Југославија у Бару Биљана Вукмановић рекла је за Портал РТЦГ да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.
Застава Србије (фото:crveneberetke.com) -
Застава Србије (фото:crveneberetke.com)

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

- У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ пријатно и безбједно мјесто за све ђаке - казала је Вукмановицћева за портал Јавног сервиса.

Она је истакла да су сви запослени у настави у обавези да “професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита дјеце од сваког облика недозвољених и непримјерених појединачних утицаја“.

- Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима дјеловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сјенку на досадашње али и будуће прегалаштво колектива ОШ Југославија како би се ученицима обезбиједили услови за квалитетан и угодан боравак у школи - казала је директорица ОШ Југославија.