latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:19 | Аутор: РТС

Иванић: Борићу се за Маринову позицију

Фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић изјавио је у Белеку да би желио да преузме позицију централног везног играча коју је до сада имао Марко Марин.
Мирко Иванић - Фото: Novosti.rs
Мирко ИванићФото: Novosti.rs

- Борићу се за ту позицију - рекао је Иванић у Белеку, у Турској, гдје је Звезда на зимским припремама, и додао да дефинитивно очекује нови почетак.

- Очекује ме ново доказивање. Када дође нови тренер, као играч увијек имаш додатну жељу за доказивањем, јер нико не игра због старих заслуга - каже Звездина "осмица".

Он је навео да је задовољан првим дијелом сезоне у смислу екипе, али не и својом игром.

- Имао сам неку другу улогу, то није тајна, али сада предстоји ново доказивање. Није ми било пријатно, али разговарао сам са шефом и прихватио ту улогу у интересу екипе - навео је Иванић.

Истакао је да се доста ради на тактици и да је добро што је ново расположење у екипи доласком тренера Дејана Станковића.

На питања да ли су га оптеретила велика очекивања када је стигао из БАТЕ Борисова, рекао је да свако ко дође у Црвену звезду носи велику одговорност.

- Више ме је оптеретило то што нисам играо на својој позицији, него то колико сам плаћен или колико ме је Звезда хтјела - рекао је двадесетчетворогодишњи фудбалер и поручио да, упркос свему, јесенас није размишљао о одласку.