latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:53 ⇒ 11:01 | Аутор: Агенције

Сузе Шакила Онила за Брајантом: Овако оштар бол нисам осјећао дуго (ВИДЕО)

Живимо у свијету у ком се све може лажирати и фотошоповати. Нисам хтио да вјерујем у вијест да Кобија више нема, рекао је Онил.
Шакил Онил - Фото: Screenshot
Шакил ОнилФото: Screenshot

Нема утјехе за Шакила Онила од када је схватио да је вијест о погибији Кобија Брајанта тачна. На кошаркашком терену, на центру дворане Стејплес центра, окупиле су се НБА звијезде Шакил Онил, Чарлс Баркли, Кени Смит и Ерни Џонсон да у подкасту НБА на ТНТ дају своја сјећања на вољеног саиграча, пријатеља, друга и брата.

- Нисам овако оштар бол осјећао дуго, не сјећам се стварно када сам посљедњи пут. Ушао сам у кућу и видио нећаке уплакане, са телефоном у руци показују ми вијест да је Коби погинуо. Кренуо сам да га ударим. Живимо у свијету у ком се све може лажирати и фотошоповати. Нисам хтио да вјерујем. Сви су ме звали и сви смо брзо добили потврду – рекао је са тугом у гласу Шакил Онил.

А онда су стизале вијести једна за другом и нису све биле тачне.

- Плакао сам. Чуо сам да је Рик Фокс био са њим у хелихоптеру и позлило ми је још више. Позвао сам Рика и он ми се јавио. На срећу вијест није била тачна, али када је стигла вијест да је Кобијева тринаестогодишња кћерка погинула са њим сломио сам се. Био сам са цијелом породицом у веома блиском односу. Кад год бих позвао и јавила се нека од његових кћерки рекао бих: Здраво, овдје ујка Шек. Смијали смо се, увијек смо се смијали – тешко је било савладати емоције у Стејплес центру.

Некадашњи кошаркаш Лејкерса изгубио је у октобру 2019. млађу сестру Ајшу која преминула од канцера, а како је сада рекао: Остао сам и без малог брата:

- Сада сам остао и без малог брата. Осјећам се болесно. Знам да ће неки идиоти сада да подсејћају на однос какав смо Коби и ја имали док смо били у сукобу - рекао је Шакил кроз сузе и наставио као да се обраћа Брајанту. - Наш однос је био братски. Ми смо браћа и сада, овдје у овом подкасту, па се расправљамо све вријеме. Али у стварном животу, кад год сам видио тебе и твоју дивну супругу, осјећао сам колико вас волим.

А онда је Онил, свјестан како живот може да режира, подијелио љубав са присутнима.