latinica  ћирилица
29/01/2020 |  12:30 ⇒ 12:37 | Аутор: Агенције

Кандидат за Оскара "Мале жене" у кинима (ВИДЕО)

Најбољи филм, најбоља женска улога, најбоља споредна женска улога, најбољи костим, најбољи адаптирани сценарио, најбоља музика су листа номинација овог остварења за Оскара.
Филм "Мале жене" (Фото: Промо) -
Филм "Мале жене" (Фото: Промо)

Ове зиме у кинима се приказује остварење "Мале жене" које је номиновано у чак шест категорија за Оскара, двије категорије за Златни глобус и пет категорија за награде БАФТА. У безвременској причи главне улоге тумаче Ема Вотсон, Мерил Стрип, Тимоти Шаламе, Серша Ронен и Лора Дерн, а режију потписује Грета Гервиг.

Прича о четири младе жене,које се боре за сопствени животни пут, базирана је на истоименом роману и класику списатељице Луизе Меј Олкот. Четири сестре Мег, Џо, Ејми и Бет Марч упознајемо још као дјевојчице и тинејџерке које су у најосјетљивијим годинама остале да живе само са мајком Марме, моралним стубом породице, док је њихов отац отишао да учествује у Америчком грађанском рату.

Вриједности које су у њих усађене у том периоду, па и раније, пратиће их читавог живота, док ће свака од њих покушати да пронађе своје мјесто под сунцем.

Америчка Академија за филм је номиновала "Мале жене" у чак шест категорија. Номинације укључују категорије - најбољи филм, најбољу женску улогу, најбољу споредну женску улогу, најбољи костим, најбољи адаптирани сценарио и најбољу музику.

Љубитељи филма прогнозирају да ће "Мале жене" добити Оскара за сценарио, а дали и још неког - знаће се на церемонији у фебруару. Међутим, сигурно је да ће овај филм постати безвремени класик попут романа.