latinica  ћирилица
29/01/2020 |  13:05 | Аутор: СРНА

"Вукановић изразио непоштовање према светом мјесту и СПЦ Требиње"

Градски одбор Социјалистичке партије Требиње осудио је наступ и дјеловање народног посланика Небојше Вукановића приликом посјете премијера Републике Српске Радована Вишковића Православном духовном центру у Мркоњићима.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

- Том приликом Вукановић је својим понашањем изразио непоштовање, прво, према мјесту на ком се налазио и према Српској православној цркви, а затим и према представницима духовног и јавног живота, а све с циљем стицања политичких поена - истиче се у саопштењу из требињског одбора СП-а.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић јуче је својим питањима непримјереним светом мјесту на којем се налазио покушао да испровоцира премијера Републике Српске Радована Вишковића приликом посјете Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког и локацији гдје се гради православни духовни центар.

Игуманија Павла је указала да сви морају знати да је та локација духовни центар и да се мора водити рачуна каква питања се постављају. "Питања из домена политике постављајте на другом мјесту", поручила је игуманија Павла.