latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:19 | Аутор: СРНА

Епархија подржава став игуманије Павле

У Епархији захумско-херцеговачкој и приморској Срни је речено да не би коментарисали понашање посланика СДС-а Небојше Вукановића у Мркоњићима, јер је игуманија Петропавловог манастира у Требињу Павла била на мјесту догађаја и изнијела став, са којим се и Епархија слаже.
Игуманија Павла - Фото: РТРС
Игуманија ПавлаФото: РТРС

Игуманија Павла поручила је Вукановићу јуче у Мркоњићима да прије него што постави неко питање, треба да зна да се налази на светом мјесту и да се тако према њему и односи.

-У овом духовном центру у Мркоњићима гдје је рођен Свети Василије Острошки морате да водите рачуна каква питања постављате. Питања која су из домена политике или неких других ствари постављајте на неком другом мјесту. Ово је велика светиња и тако се према њој треба и односити - рекла је игуманија Павла.

Игуманија је рекла да за сва питања има мјеста, али се зна гдје се она постављају. "Ово мјесто није за то и таква питања се овдје не постављају", нагласила је игуманија Петропавловог манастира.

Она је изразила задовољство чињеницом да се у Мркоњићима гради духовни центар јер ће он значити и духовни препород.

- Свима нама је потребна нека духовна обнова и о томе треба мало више да причамо, а не о неким другим стварима и зато понављам - треба да будемо достојни овог мјеста гдје се налазимо -  истакла је игуманија Павла.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић јуче је својим питањима непримјереним светом мјесту на којем се налазио покушао да испровоцира премијера Републике Српске Радована Вишковића приликом посјете Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког и локацији гдје се гради православни духовни центар.