latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:21 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: Социјалисти формирали независну одборничку групу (ФОТО)

Одборници Социјалистичке партије у Скупштини Града Бањалука, Дарко Милошевић и Милан Милаковић, који је и потпредсједник Скупштине, формирали су Независну одборничку групу Социјалистичке партије.
Скупштина Града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина Града БањалукаФото: РТРС

У захтјеву који су упутили скупштинском рукводству, одборници СП истичу да ће у овом формату функционисати до рјешавања отворених питања унутар Социјалистичке партије, а раније су истакли да у потпуности подржавају захтјеве и иницијативе народних посланика СП у НСРС.

Како истичу добри познаваоци прилика у СП, исте иницијативе у току су и у другим локалним срединама, гдје се проводе процеси формирања независних одборничких група социјалиста, а заједнички став им је да ће дјеловати независно од руководства партије док Петар Ђокић не поднесе оставку и повуче се са мјеста предсједника.

Фото: РТРС

Подсјећамо, пет народних посланика Социјалистичке партије у Народној Скупштини Српске формирали су Независни клуб посланика Социјалистичке партије. Посланици СП упутили су захтјев за смјену министра рударства и енергетике Петра Ђокића, те затражили његову оставку на мјесто предсједника партије.